Loading...

De tentoonstelling Vrijdenkers is te zien in het Amsterdam Museum! De stad Amsterdam, een stad die al sinds de zeventiende eeuw wordt geassocieerd met vrijdenken.Van Baruch Spinoza tot Jerry Afriyie, van Aletta Jacobs tot Sojourner Truth. We laten zien en horen wat zij dachten, wat hen dreef, en hoe de samenleving erop reageerde. Dat kon en kan schuren. De tentoonstelling is te bezoeken vanaf 5 september 2021 t/m 27 februari 2022.

DOMENIQUE HIMMELSBACH

In deze ruimte is het drukproces van Himmelsbachs kunstwerk Een papieren monument voor de papierlozen te zien.
Met deze drukpers, inktrollers en drooglijnen maakt hij portretten van vluchtelingen zonder identiteitspapieren.

Lees meer

NI HAIFENG

Ni Haifeng herziet en transformeert onbetwiste iconische vrijdenkers in gedifferentieerde beelden. Hij concentreert zich daarbij op kleine, alledaagse en gewone verhalen. Zijn beelden creëren ruimte voor verschillende visies, inzichten en interpretaties.

Lees meer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit?

Workshop

Maatschappelijk bewustzijn vergroten

De tentoonstelling Vrijdenkers biedt vele mogelijkheden waarop schoolklassen, gezinnen of groepen gezamenlijk de tentoonstelling kunnen bezoeken. Zo zijn er rondleidingen in verschillende talen, een rondleiding in gebarentaal voor de dovengemeenschap, rondleidingen voor blinden en slechtzienden met een voelkoets, familieprogrammering met een speurtocht, een theatrale rondleiding door acteurs en nog veel meer.

Lees meer